Numero
äänestä numerolla
51

Anne Paavilainen

Yleinen

Tulevaisuuden työelämä silkkaa sopimista

Katselin eilen illalla YLEn vaalitenttiä työllisyydestä ja jäin miettimään monessa kohtaa, millaisessa työelämässä ihmiset haluaisivat olla tekemässä työtä? Tämän hetken työelämä on kovassa murroksessa, eikä murroksen loppua ainakaan vielä ole näkyvissä. Se, mihin tuleva hallitus työelämää vie, on äänestäjien päätettävissä. Ja puolueissa totta vie on eroja.

Hallituksen kuluneella kaudella tuli aktiivimalli, kiky pakkolakeja estämään, indeksileikkaukset, koulutusleikkaukset….. lista on aika pitkä. Ja hallituspuoleiden yhdessä ajama linja varsin selvä. Seuraavan hallituksen asia on korjata se mitä korjattavissa on. Korjata sen vuoksi, että esimerkiksi aktiivimallin ja indeksileikkausten rahaa on viety suoraan vähävaraisimpien kukkarosta ja jääkaapista. Ja sillä, että vähävaraisimmilta viedään, saadaan köyhyydessä eläviä lapsia ja perheitä, tavallisia ihmisiä sekä valtavia tulevaisuuden kerrannaiskustannuksia esimerkiksi  koulutuksen puutteen kautta ja mielenterveysongelmien saralla.

Olemassa on myös monenlaista jatkoideaa oikeiston putkessa. Esimerkkinä paikallisen sopimisen lisääminen ja vain minimityöehtojen noudattaminen yleissitovuuden sijasta. Eilisessä tentissäkin hyvin selväksi tuli osan puolueiden kuvitelma työelämästä, jossa työntekijä ja työnantaja istahtavat kahvikupposen ääreen mukavaan pikku juttutuokioon ja sopivat siitä, miten palkkoja maksetaan. Ihan rehellisesti, saisitko tuolla tavalla itsellesi asiat parempaan asemaan? Jos saisit, muistathan, että voit tehdä niin jo nyt! Kukaan ei estä paremmin sopimista.

Mutta, ne puolueet, jotka nyt paikallista sopimista rummuttavat, haluavat, että palkoista voidaan sopia alle sen, mitä työehtosopimus sanoo. Olisitko sinä valmis neuvottelemaan omista ilta-ja viikonloppulisistä tai ylityökorvauksista? Tai no, toisin sanoen luopumaan niistä. Puheissa vedotaan esimerkiksi Saksaan, jossa ollaan saatu paljon parempia palkkojen nousuja kuin Suomessa ja tietysti vain koska paikallinen sopiminen. Näistä puheista unohdetaan se, kuinka paljon vahvempi asema työntekijöillä yrityksissä jo lähtökohtaisesti on. Suomessa tähän ei todellakaan olla haluttu mennä, vaan esimerkiksi luottamusmiesjärjestelmiä vastaan taistellaan kuin hengenhädässä.

Joten, niin kauan kun samaan aikaan halutaan heikentää työntekijän asemaa yrityksessä (esimerkkinä vaikka syksyllä 2018 käyty taisto irtisanomissuojan heikentämisestä pienissä yrityksissä) ei voida höpistä siitä, että työnantaja ja työntekijä jotenkin tasavertaisina paikallisesti neuvottelisivat työehdoista. Kyllä se näin on, että työnantaja sen päätöksen lopulta tekee, neuvoteltiin asioista miten tahansa. Ja siksi on olemassa yleissitovuus, siksi paikallisella sopimisella ei pidä voida sopia työehtosopimusten alle.

 

Alla vielä Vapaiden Valtakunta – kampanjan havainnollistava kuva siihen, mitkä puolueet ovat samaa mieltä siitä, ettei työntekijää tule painostaa kikyihin tai kenen mielestä irtisanomissuojaa tulee puolustaa. Kannattaa pitää mielessä tämä, sillä nuo vihreäpeukkuiset puolueet eivät ole niitä puolueita, jotka paikallista sopimista raivokkaasti läpi ajavat.